Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers tècniques i d'analítica per obtenir dades estadístiques. No les utilitzem per segmentar usuaris amb objectius publicitaris. Clicant 'més informació' t'expliquem com deshabilitar si així ho desitges..
Més informació OK

Mesures a regular en un procediment de divorci

En un procediment de divorci s'han de regular diversos extrems, i és en aquest moment, en el que els cònjuges han d'utilitzar les accions pertinents per defensar els seus interessos, tant en  l'àmbit patrimonial com en el personal.

Així doncs, les possibles mesures a adoptar en un procediment de divorci són les següents:


1) GUARDA DELS MENORS: La normativa vigent es mostra molt favorable a la guarda compartida, ja que entén que establir una guarda i custòdia compartida resulta ser més beneficiosa per al menor i, al mateix temps, protegeix els drets dels progenitors envers els seus fills,  degut a que  el temps compartit amb els menors resulta el mateix. No obstant això, la guarda i custòdia no opera de forma automàtica, i de vegades  no és possible d'establir, ja sigui per existir fortes  discrepàncies entre els cònjuges, per raó de distància, o per qüestions d'indole laboral.


2) RÈGIM DE RELACIÓ, ESTADES I COMUNICACIÓ: En el supòsit de no acordar-se una guarda compartida, s'haurà d'establir un règim de relació, estades i comunicació entre el progenitor que no té la guarda i el menor (el popular règim de visites). Aquest règim dependrà de diversos factors (activitat laboral del pare, horari escolar, activitats extraescolars, etc.). Es podria afirmar, per la pràctica habitual, que el règim de relació, estades i comunicació més usual, sempre que això sigui possible, seria el de caps de setmana alterns i un o dos dies entre setmana. Així mateix, s'ha d'establir un règim d'estades respecte a períodes de vacances com Nadal, estiu i setmana santa. També fins i tot es pot establir un règim de visites amb els respectius avis.


3) PENSIÓ D'ALIMENTS: El pagament d'aquesta pensió pel progenitor no custodi, comporta la col·laboració d'aquest en l'alimentació, habitatge, formació, sanitat, vestit ... del menor. Per fixar la quantia de la pensió alimentària regirà el principi de proporcionalitat, és a dir, atenent a la capacitat econòmica del progenitor que no té la guarda i les necessitats de l'alimentat. D'altra banda, es vol fer expressa menció al fet que en el cas de establir-se una guarda compartida, això no comporta el no tenir el deure d'abonar una pensió alimentària, ja que dependrà de la capacitat econòmica dels progenitors. Així mateix, s'haurà de pactar com es reparteixen les despeses extraordinàries dels menors.


4) ÚS DEL DOMICILI FAMILIAR: Es pot establir l'ús del domicili fins que els fills tinguin independència econòmica suficient. En supòsits de domicilis amb molta superfície (cases o pisos molt grans) es pot fins i tot arribar a plantejar la divisió d'aquest. En els supòsits d'absència de fills o en els casos que aquests hagin arribat a la majoria d'edat i siguin econòmicament independents, s'establirà una limitació d'ús temporal en base a les circumstàncies econòmiques i necessitats de cada cònjuge.


5) AIXOVAR DOMÈSTIC: S'ha de regular també el mobiliari que conté el domicili, que generalment formen part del mateix, encara que existeixen supòsits en què un dels cònjuges té un interès especial per algun en concret, generalment pel seu valor sentimental.


6) PENSIÓ COMPENSATÒRIA I  LA COMPENSACIÓ ECONÒMICA PER RAÓ D'HAVER TREBALLAT PER A LA CASA O PER HAVER TINGUT CURA DELS FILLS: Per determinar si procedeix alguna d'aquestes pensions s'estarà a les particularitats de cada cas, tenint en consideració el nivell de vida que s'ha tingut fins a aquest moment, així com el patrimoni inicial i actual dels cònjuges.

2 Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

Responsable AOB ABOGADOS LEGAL SERVICES SLP
Finalitat
  1. Publicar i contestar al nostre blog els comentaris que feu a l'apartat 'Deixa un comentari' que apareix en el formulari habilitat dels posts del nostre blog. A la nostra web apareixerà publicat el nom i cognom facilitat i el seu comentari (mai publicarem el seu correu electrònic)
  2. Poder-li enviar el nostre butlletí comercial i realizar les comunicacions informatives i publicitàries dels nostres productes i serveis, inclús per mitjans electrònics (mail, etc..)
Legitimació Consentiment del interessat.
Destinataris No es cediran les dades a tercers, excepte en supòsits d’obligacions legals.
Drets Accedir, rectificar i suprimir les dades, així como altres drets, como s’explica a la informació addicional.
Informació addicional Pot consultar la información addicional i detallada en el nostre apartat Política de Privacitat

Ana

Contestar

Buenas tardes, una consulta estoy haciendo tbc puedo salir del pais, o es posible que me detengan en el aeropuerto?? Gracias

image description

AOB Abogados

Contestar

Buenos días Ana,

Por el mero hecho de haber sido condenado a realizar trabajos en beneficio de la comunidad, no tiene porqué implicar que no pueda salir de territorio nacional.

Para no poder salir de territorio nacional debería existir una prohibición expresa en la sentencia o auto de medida cautelar. Si no es así, es libre de poder viajar sin perjuicio de su obligación de cumplir con los TBC en las fechas acordadas.

Un saludo