Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers tècniques i d'analítica per obtenir dades estadístiques. No les utilitzem per segmentar usuaris amb objectius publicitaris. Clicant 'més informació' t'expliquem com deshabilitar si així ho desitges..
Més informació OK

Pacte de socis: Per què?


Un de les pors o preocupacions naturals de tot emprenedor que es planteja al associar-se amb altres persones per crear una empresa,  és si aquests socis seran les persones adequades per al projecte que es vol dur a terme.

Aquesta sensació no és rara. Qualsevol negoci passa per diferents fases, algunes millors que unes altres, i és important comptar amb companys de viatge als quals puguis dipositar tota la teva confiança, i tinguis la certesa que hi seran allà,  tant en els bons com als mals moments.

Però, i si es confirmen aquests temors i comença a deteriorar-se la relació amb els nostres socis? Què podem fer? Com ho podem evitar? I si vol entrar un Soci inversor al que no coneixem?


ANTICIPA'T ALS PROBLEMES.


La legislació mercantil i societària únicament regula aspectes clau de la vida de les societats i no regula cadascuna de les situacions o conflictes en la qual es poden trobar els socis. Això és així perquè s'atorga una gran autonomia als propis socis que podran establir les seves pròpies regles de joc tant a través dels Estatuts Socials  com a través d'un Pacte de Socis. 

El Pacte de Socis és un acord subscrit per tots els socis d'una companyia mercantil, amb l'objectiu de regular les relacions internes dins de la societat, a fi de garantir la resolució de conflictes que puguin posar en perill la supervivència de la mateixa. 

En aquest sentit, si ben els Estatuts Socials han d'acompanyar-se a l'escriptura fundacional de la societat, s'han d'elevar a públic a través de Notari e inscriure's en el Registre Mercantil, el Pacte de Socis pot ser un document privat, que únicament coneixeran les persones que ho han signat, i pot formalitzar-se en qualsevol moment de la vida de la societat.


CONTINGUT DEL PACTE DE SOCIS.


El contingut del Pacte de Socis pot ser realment ampli. Generalment existeixen algunes qüestions comunes que es repeteixen en pràcticament totes les companyies, ara bé, considerem que és el moment ideal per modelar un vestit a mida per a la societat i els socis en qüestió, que sigui eficaç per resoldre els possibles conflictes futurs. 

I a l'hora de negociar-ho i redactar-ho és important ser conscients que cada sector empresarial és diferent, que el nombre de socis, la seva participació, i la seva vinculació professional és diferent en cada companyia, que poden haver-hi variables futures que alterin les situacions actuals, i molt important: l'inversor està acostumat als Pactes de Socis, però l'emprenedor generalment no ha vist mai cap i no sap el que són. 

En qualsevol cas, les qüestions comunes a pràcticament la majoria de Pactes de Socis són: l'establiment de la forma d'administració de la companyia i les condicions per poder ser administrador, quòrums reforçats en la presa de decisions parteix de la Junta General, la regulació de l'entrada i sortida de socis de la companyia, les funcions i dedicacions de cada soci, clàusules de no competència, drets d'arrossegament i d'acompanyament, etc.

Sense perjudici d'això, considerem necessari que una vegada s'hagi redactat el Pacte de Socis,  s'adaptin els Estatuts Socials perquè siguin coherents amb els acords aconseguits, i establir que el Pacte de Socis prevaldrà en cas de conflicte amb els mateixos.


CONCLUSIÓ.


Tenir un bon Pacte de Socis pot suposar la diferència entre l'èxit i el fracàs de qualsevol projecte empresarial. En la nostra opinió és summament important que tota relació social estigui regida per unes normes clares, senzilles i justes, negociades per totes les parts i plasmades en un Pacte de Socis d'obligat compliment per tots els Socis.

Necesiteu que us preparem un Pacte de Socis "fet a mida" per a vosaltres? Contacta amb nosaltres.

4 Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

Responsable AOB ABOGADOS LEGAL SERVICES SLP
Finalitat
  1. Publicar i contestar al nostre blog els comentaris que feu a l'apartat 'Deixa un comentari' que apareix en el formulari habilitat dels posts del nostre blog. A la nostra web apareixerà publicat el nom i cognom facilitat i el seu comentari (mai publicarem el seu correu electrònic)
  2. Poder-li enviar el nostre butlletí comercial i realizar les comunicacions informatives i publicitàries dels nostres productes i serveis, inclús per mitjans electrònics (mail, etc..)
Legitimació Consentiment del interessat.
Destinataris No es cediran les dades a tercers, excepte en supòsits d’obligacions legals.
Drets Accedir, rectificar i suprimir les dades, així como altres drets, como s’explica a la informació addicional.
Informació addicional Pot consultar la información addicional i detallada en el nostre apartat Política de Privacitat

jordi lopez

Contestar

buenas ,mi pregunta< es se puede ocultar del todo a nivel publico un socio o inversor de una socidedad???,el interes es por seguridad fisica y psicologica personal por posible fisgoneo de su patrimonio de cara a conocidos o desconocidos , amigos familiares,prensa, competencia etc.

Rafael

Contestar

¿Y si el paco de socios se firmó en el 93 por los socios que entonces lo eran de la sociedad y, han ido incorporándose algunos otros socios, permaneciendo en cambio algunos otros; sería aplicable en la actualidad el pacto de socios cuando, en cambio, no ha existido ningún documento de adhesión por los nuevos que se han ido incorporando?

image description

AOB Abogados

Contestar

Hola Rafael,

Para consultas muy específicas disponemos del servicio de consulta legal online vía web, que encontrarás en el menú superior de nuestra página web dentro de servicios online y en 24 horas laborables recibirás respuesta por escrito por un abogado especialista en la materia. Consulta las condiciones de este servicio.

Si por el contrario quieres un servicio más completo y global en el que podamos ayudarte ante más dudas que pudieras tener,, disponemos del servicio legal por videoconferencia, que encontrarás en el menú superior de nuestra página web dentro de servicios online  y mantendrás una reunión como si estuvieras presencialmente en nuestras oficinas.

Un saludo